Nu mai suntem străini | World Challenge

Nu mai suntem străini

Gary WilkersonOctober 14, 2019

Dumnezeu a creat omul pentru a avea părtășie. Buna intenție veșnică a fost ca omul să împărtășească împreună cu Trinitatea iubire, acceptare, sensibilitate și adevărata cunoaștere reciprocă. Păcatul a intrat în lume și a spulberat întregul concept de relație, iar odată cu păcatul a venit rușinea, înstrăinarea, separarea și lipsa de speranță. Dar atunci Hristos a intervenit!

„Aduceţi-vă aminte că în vremea aceea eraţi fără Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume. Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos. Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea ... Aşadar, voi nu mai sunteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu” (Efeseni 2: 12-14, 19).

Pavel scrie despre transformarea personală care vine prin puterea crucii lui Isus Hristos. Dar el vorbește, de asemenea, despre pacea și restaurarea adusă în relațiile interpersonale. Dacă înainte vă raportați față de ceilalți cu ostilitate, frică, separare și anxietate, acum aveți puterea să umblați în împăcare, pace și iubire. Sunteți făcuți neprihăniți în Hristos, iar zidul resentimentelor și mâniei nu mai este. De acum puteți umbla în dragoste și pace, în acceptare, libertate și vindecare. Cuvintele care se spun despre tine, te-ar putea răni în continuare, însă nu vei mai construi un zid de ostilitate așa cum ai făcut în trecut.

Cuvântul lui Dumnezeu se adresează în acest fel: „Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.” (Romani 12:18). Cu alte cuvinte, Dumnezeu vă va da har să iertați și să arătați milă celorlalți - deși este posibil să nu fie bine primită. Cu toate acestea, puteți să vă amintiți că ați fost cândva “despărțiti de Hristos“, însă aceasta a fost în trecut. Acum sunteți parte din casa lui Dumnezeu și sunteți eliberați prin sacrificiul lui Hristos. În acest loc nou minunat puteți de acum umbla în victoria Lui! 

Download PDF